Om oss

Eskalope er vår smått antikvariske First 42 (1981). Vi planlegger ett års seiltokt rundt Nord-Atlanteren, der vi gjør strandhogg på steder som østkysten av Danmark, Kiel, Amsterdam og Brugge, Kanaløyene, Bretagne, A Coruña, Bayona, Porto, Lisboa, Madeira, Kanariøyene, Kapp Verdes, Senegal, Venezuela (Orinoco), Karibia, Azorene, Irland, Skottland og tilbake til Norge.

Hovedmålet er imidlertid et besøk til den humanitære hjelpeorganisasjonen “Avenir de l’Enfants” i Dakar, som tar sikte på å gjøre livet bedre for byens gatebarn.

IMG_9675

Så denne seilasen inneholder passasjer hele veien fra Norge til Vest-Afrika og videre, og vi tar gjerne med ekstra mannskaper på ulike etapper.

Sjekk ut http://oceancrewlink.com/opportunity/norway-dakar-2014/

Eskalope har et fast mannskap på tre:

Skipper Per Arne har seilt siden barnsben, og har senere år  bl.a. bakgrunn som regattaseiler i Fredrikstad seilforening og seilinstruktør for Engelsviken båtskole. Per Arne gar norsk D5LA sertifikat pluss RYA Yachtmaster Offshore med kommersiell påtegning, ROC, SSB, CEVNI, etc.

Skipsreder Lone har jo alltid vært med, og har Båtførerbevis.

I tillegg er vi så heldige å ha med 18-årige Jungmann som fast matros hele veien! Han blogger på http://eskalopenor3250.blogspot.no/

Ved behov, kan også visse etapper organiseres som seilkurs. For eksempel, hva med en 600 nm+ etappe fra Portsmouth til Bayona for YM Ocean kvalifisering?

Seilasen vil bli videreført i 2015, og vi vil ende opp i Norge noen gang i juli. Denne delen av reisen har ennå ikke planlagt, men det vil bli flere muligheter for mannskapsplasser her.
Det kan være snakk om et mindre beløp i tillegg til fellesutgifter (mat og drikke, i hovedsak) for å dekke havneavgifter og eventuelle ekstra utgifter.

Selv om Eskalope har noen år og nautiske mil på kjølen, har vi jobbet hardt for å oppgradere henne til best mulig stand i løpet av de siste fem årene. Etter en seilas over Nordsjøen, gjennom Caledonian, Hebridene, Orknøyene og deretter tilbake i 2009, gjorde vi noen erfaringer som vi basert forbedringene på.

Viktigst, vi forandret alt over dekk. Dette betyr at mast, bom, vant og stag, all, skjøter og  seil var helt nytt i 2013.

65_1619400813_xl

Sjekk Voyage plan for info om vår oppdaterte toktplan.

Sjekk http://blog.mailasail.com/eskalope for siste posisjonsrapport og blogginnlegg.

Sjekk http://www.marinetraffic.com/no/ais/details/ships/257794340/vessel:ESKALOPE for siste AIS posisjon.

Kontaktskjema:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s